Gå til hovedinnhold

Infopakke om fiskeri

Film Logo Vesteralen

Skreien er en av Norges største, viktigste og kanskje eldste salgsvare. Men vil det alltid være sånn? Bli med havforskerne i jakta på fakta – ut i det store, norske fiskerieventyret! 

Hvert eneste år trekker sjarker og skip mot Lofoten og Vesterålen. Det eventyrlige skreifisket er i gang igjen. 

I over tusen år har skreien vært viktig for Norge – og fortsatt betyr torsken fra Barentshavet mye. Den er livsgrunnlaget for bygder i nord og gir Norge arbeidsplasser og milliardinntekter.
 
Men hvorfor kommer skreien akkurat hit, til Lofoten og Vesterålen? Og er det sikkert at det alltid vil være rikelig av skrei i norske havområder – uansett? Bli med havforskerne i jakta på fakta!

Om infopakken 

Denne informasjonspakken er tilrettelagt for skoler, museer og andre som driver formidling og undervisning. 

Pakken inneholder kvalitetssikret utstillingsmateriale og er produsert for fysiske utstillinger og fysiske undervisningsarenaer.

Innholdet skal være forståelig for barn fra 12 år og eldre – og like lærerikt for de voksne!

Filmen: «Jakta på fakta: Fiskeri»

Det store spørsmålet for havforskerne er hvor mange fisk det er i havet. Det gir nemlig svar på hvor mye skrei fiskerne kan fiske – uten at havet går tomt for fisk. 

Bli med havforskerne Erik, Kjersti og Georg ut på tokt i Lofoten, på fiskemottak i Vesterålen og inn på havforskningslaben i Bergen. 

Filmen varer i totalt 15 minutter, og passer til visning både på store og mindre skjermer.

Bli med havforskerne ut i det norske skreieventyret - i filmen "Jakta på fakta: Fiskeri". 

Tekst og bilder til infoskjermer eller skoleoppgaver 

Pakken inkluderer også tekst og bilder om temaene som filmen skisserer opp. Dette er punktvis, kortfattet tekst som passer til visningsskjermer.

Teksten leveres ut i Power point-filer, og bildene får du separat.

Bildene er nummerert i filmnavnet, etter hvilken Power Point-slide de passer til. Det er også noen ekstra bilder. 

Teksten kan kopieres inn i det programmet din institusjon bruker for å vise tekst på skjerm. 

Bestill i dag – digital levering!

Klikk deg inn på vårt bestillingsskjema her. 

Her kan du velge hvilken størrelse på filmfilen du ønsker, slik at du kan velge den kvaliteten som passer best til skjermen du ønsker å vise den på.

Liten størrelse passer for visning på PC, medium er utmerket for projector og lerret i møte- og klasserom - mens høy er fullkvalitet for store lerret. 

Tekst- og bildepakken kommer også. 

Når du har sendt inn bestillingen din, vil du i løpet av kort tid få tilsendt en lenke til en skyløsning der du kan laste ned ønsket innhold.

Vilkår

Denne info-pakken blir levert kostnadsfritt til bestiller. Men materialet skal brukes i den formen man får det tilsendt. Innholdet skal ikke redigeres, endres eller klippes om, brukes bare delvis eller suppleres med annet materiale, uten vår godkjenning.

Videre forplikter alle som bruker materialet seg til å oppdatere utstillinger, skjermer etc. når en ny utgave av infopakken utkommer. Vi tar sikte på å revidere infopakken ca. annethvert år, og ønsker ikke at utdaterte utgaver fortsatt står utstilt.

Institusjoner, bedrifter og organisasjoner som har fysiske lokaler til utstillings- og undervisningsformål kan bestille pakken. Den skal ikke distribueres videre på internett uten videre avtale med HI. 

Denne 1. utgaven av infopakken ble ferdigstilt 15. juni 2018.