Go to main content

Fisken og havet nr. 6 - 2014: Overvåkning av havforsuring: prioriteringer og vurderinger

Sammendrag

Utslippene av karbondioksid til atmosfæren fører til reduksjon av pH i sjøvann, og denne prosessen har fått betegnelsen havforsuring. Havforskningsinstituttet har overvåket havforsuring siden 2010 i samarbeid med Universitetet i Bergen og NIVA. Vi gir her en oversikt over hvor og hvordan overvåkingen foregår, og en del vurderinger av veien videre.

HTTP/1.0 200 OK Server: Zope/(2.13.22, python 2.7.18, linux2) ZServer/1.1 Date: Sat, 26 Jul 2025 21:00:27 GMT Access-Control-Allow-Headers: x-requested-with,content-type Charset: utf-8 Connection: close Access-Control-Allow-Credentials: True Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, OPTIONS Content-Type: text/html Fisken og havet nr. 6 - 2014: Overvåkning av havforsuring: prioriteringer og vurderinger | Institute of Marine Research Go to main content

Fisken og havet nr. 6 - 2014: Overvåkning av havforsuring: prioriteringer og vurderinger

Sammendrag

Utslippene av karbondioksid til atmosfæren fører til reduksjon av pH i sjøvann, og denne prosessen har fått betegnelsen havforsuring. Havforskningsinstituttet har overvåket havforsuring siden 2010 i samarbeid med Universitetet i Bergen og NIVA. Vi gir her en oversikt over hvor og hvordan overvåkingen foregår, og en del vurderinger av veien videre.