Gå til hovedinnhold

Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012)

Sammendrag

I global sammenheng står vi overfor to gigantiske oppgaver: fordoble verdens matproduksjon de neste 40 årene for å fø verdens økende befolkning, og samtidig gjennomføre en betydelig reduksjon i våre CO2-utslipp til atmosfæren. Arealtilgangen på landjorda er mer begrenset enn i havet, og økt primærproduksjon og matproduksjon på lavt trofisk nivå (f.eks. tare og skjell) i norske fjorder kan være et bidrag til å løse noen av de oppgavene vi står overfor. Norges lange kystlinje og beskyttede farvann er gode forutsetninger i så måte.

HTTP/1.0 200 OK Server: Zope/(2.13.22, python 2.7.18, linux2) ZServer/1.1 Date: Sat, 16 Aug 2025 06:59:50 GMT Access-Control-Allow-Headers: x-requested-with,content-type Charset: utf-8 Connection: close Access-Control-Allow-Credentials: True Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, OPTIONS Content-Type: text/html Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012) | Havforskningsinstituttet Gå til hovedinnhold

Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012)

Sammendrag

I global sammenheng står vi overfor to gigantiske oppgaver: fordoble verdens matproduksjon de neste 40 årene for å fø verdens økende befolkning, og samtidig gjennomføre en betydelig reduksjon i våre CO2-utslipp til atmosfæren. Arealtilgangen på landjorda er mer begrenset enn i havet, og økt primærproduksjon og matproduksjon på lavt trofisk nivå (f.eks. tare og skjell) i norske fjorder kan være et bidrag til å løse noen av de oppgavene vi står overfor. Norges lange kystlinje og beskyttede farvann er gode forutsetninger i så måte.

HTTP/1.0 200 OK Server: Zope/(2.13.22, python 2.7.18, linux2) ZServer/1.1 Date: Sat, 16 Aug 2025 06:59:53 GMT Access-Control-Allow-Headers: x-requested-with,content-type Charset: utf-8 Connection: close Access-Control-Allow-Credentials: True Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, OPTIONS Content-Type: text/html Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012) | Havforskningsinstituttet Gå til hovedinnhold

Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012)

Sammendrag

I global sammenheng står vi overfor to gigantiske oppgaver: fordoble verdens matproduksjon de neste 40 årene for å fø verdens økende befolkning, og samtidig gjennomføre en betydelig reduksjon i våre CO2-utslipp til atmosfæren. Arealtilgangen på landjorda er mer begrenset enn i havet, og økt primærproduksjon og matproduksjon på lavt trofisk nivå (f.eks. tare og skjell) i norske fjorder kan være et bidrag til å løse noen av de oppgavene vi står overfor. Norges lange kystlinje og beskyttede farvann er gode forutsetninger i så måte.

HTTP/1.0 200 OK Server: Zope/(2.13.22, python 2.7.18, linux2) ZServer/1.1 Date: Sat, 16 Aug 2025 06:59:54 GMT Access-Control-Allow-Headers: x-requested-with,content-type Charset: utf-8 Connection: close Access-Control-Allow-Credentials: True Access-Control-Allow-Origin: * Access-Control-Allow-Methods: GET, OPTIONS Content-Type: text/html Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012) | Havforskningsinstituttet Gå til hovedinnhold

Marin karbonfangst og matproduksjon (Rapport fra Havforskningen nr. 25-2012)

Sammendrag

I global sammenheng står vi overfor to gigantiske oppgaver: fordoble verdens matproduksjon de neste 40 årene for å fø verdens økende befolkning, og samtidig gjennomføre en betydelig reduksjon i våre CO2-utslipp til atmosfæren. Arealtilgangen på landjorda er mer begrenset enn i havet, og økt primærproduksjon og matproduksjon på lavt trofisk nivå (f.eks. tare og skjell) i norske fjorder kan være et bidrag til å løse noen av de oppgavene vi står overfor. Norges lange kystlinje og beskyttede farvann er gode forutsetninger i så måte.