Gå til hovedinnhold

Havforskningsinstituttet

expected string or buffer

Skreitoktet 2021 er i havn

09.04.2021

I to uker har «Johan Hjort» gått parallelle kurslinjer rundt Lofoten for å kartlegge årets innsig av skrei som kommer fra Barentshavet for å gyte. 

expected string or buffer
kronikk

Veien videre for ressursforskningen

09.04.2021

Kronikk i Fiskeribladet 7.april: En ekstern ekspertgruppe har vurdert bestandsrådgivningsarbeidet ved Havforskningsinstituttet. Mye var bra, og vi fikk også nyttige innspill på hvordan vi kan bli enda bedre.

expected string or buffer
kronikk

Kystkartlegging på stø kurs

08.04.2021

Vi skal bidra til å styrke marine og maritime næringer og tre områder langs norskekysten. Da kartlegger vi sjøbunnen helt inn til fjæresteinene.

expected string or buffer

HI forklarer: Trål

08.04.2021

I vår nye serie «Fiskeredskaper for landkrabber» lærer du hvordan fisken du spiser til middag, ble fisket opp fra havet - og hvordan forskerne jobber for at fisket skal bli mest mulig bærekraftig. 

expected string or buffer

Har gitt sonaren evne til å beregne hvor mange tonn fisk den ser

07.04.2021

Det kan hjelpe både fiskerne og fiskebestanden.

expected string or buffer

Ekspertgruppe har evaluert HIs bestandsrådgivning

06.04.2021

En ekstern ekspertgruppe har vurdert bestandsrådgivningsarbeidet ved Havforskningsinstituttet (HI). Rapporten gir HI gode skussmål, og nyttige innspill på hvordan vi kan bli enda bedre.

expected string or buffer

HI forklarer: Snurpenot

06.04.2021

I vår nye serie «Fiskeredskaper for landkrabber» lærer du hvordan fisken du spiser til middag, ble fisket opp fra havet - og hvordan forskerne jobber for at fisket skal bli mest mulig bærekraftig.

expected string or buffer

Derfor kan ferskvannsfisk smake myr

30.03.2021

…og derfor er det en utfordring også for landbasert fiskeoppdrett.

expected string or buffer

Først i verden: Har overvåket spisemønsteret til blåskjell gjennom et helt år

26.03.2021

Tidligere har forskere bare klart å følge blåskjell i fire–fem dager. Men nå har de fått til det utenkelige: De har fulgt blåskjellene gjennom et helt år.

expected string or buffer

Ny rapport: Antibiotikaresistens fra havet kan dukke opp på sykehus i fremtiden

25.03.2021

Havet inneholder antibiotikaresistente bakterier som endrer seg hele tiden. Resistens-genene deres kan i verste fall ende opp på sykehus i fremtiden.

expected string or buffer

Plantevernmidler i fôret kan gi laks dårligere helse

25.03.2021

Et forsøk viste at plantevernmidler i fôret påvirket laksens lever. Det kan både gi laksen dårligere helse, og føre til at den får mindre av de gode marine fettsyrene i fileten.

expected string or buffer

Fisk har evnen til å lære nye «triks» - kan gjøre livet i oppdrett enklere

24.03.2021

De kan lære nye ting, både av mennesker og hverandre. Doktorgradsstudent og HI-forskere har undersøkt om fiskens læringsevne kan gi bedre fiskevelferd i oppdrettsanlegg.

Sosiale medier og nyhetsbrev

HI-041017.jpg

Om Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med ca. 1000 ansatte. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning.

Instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til bord.