Gå til hovedinnhold

Sjømat



NaeringsstofferNO_nifes_bokser_81_Senneset.JPG

Næringsstoffer og uønskede stoffer

Havforskningsinstituttet overvåker sjømatens innhold av næringsstoffer og uønskede stoffer, og forsker på effektene de har i kroppen vår.



nifes-holmen.JPG

Sjømat og helse

Studiar viser ein samanheng mellom sjømat i kosthaldet og redusert risiko for overvekt, diabetes og hjarte- og karsjukdom. Det er samtidig vanskeleg å seie sikkert at A fører til B i dette komplekse spørsmålet.



C:\Users\kjersti\Desktop\prøvemottak .jpg

Overvåkning av sjømat

Sjømaten vi spiser skal være trygg. Havforskningsinstituttet overvåker innholdet av uønskede stoffer i villfisk, skjell og skalldyr. I tillegg analyserer vi uønskede stoffer i fiskefôr og oppdrettsfisk på oppdrag for Mattilsynet.