Gå til hovedinnhold

Bærekraftig sjømat og bedre ernæring på Arctic Frontiers


groingunnaf

Forskningsdirektør Gro Ingunn Hemre Foto: NIFES

Gikk du glipp av sidearrangementet til NIFES og UiT- Norges fiskerihøgskole (NFH/BFE) i «Trappa» på NFH bygget under forrige ukes Arctic Frontiers?

NIFES og UiT er partnere i Arctic Frontiers, og arrangerte sammen et sidearrangement under konferansen med temaet «Sustainable seafood for healthy diets and improved nutrition».

Rektor Anne Husebekk ved UiT ønsket velkommen og fiskeriminister Per Sandberg åpnet arrangementet med å vise til at Norge har påtatt seg et ansvar for å løfte frem fisk og annen sjømat i relasjon til mat og ernæringssikkerhet i et globalt perspektiv. Foredragsholdere fra FN Verdens matvareorgansisasjon (FAO), NFH/BFE, NIFES, Havforskningsinstituttet, Bellona og Fiskeridirektoratet bidro med flotte foredrag og viktig kunnskap som vi vil ta med oss videre.

Arrangementet ble avsluttet med en paneldebatt, samt en oppsummering ved NIFES-direktør Ole Arve Misund.

Her kan du se foredragene som ble holdt:

Filer til nedlasting