Gå til hovedinnhold

Kinas veterinærminister besøkte Havforskningsinstituttet


Besøk fra Kina

Havforskningsdirektør Sissel Rogne, fiskeriminister Per Sandberg, ministeren for Kinas veterinærmyndigheter, Shuping Zhi, og stasjonssjef Torfinn Grav.

Etter å ha undertegnet avtale om import og eksport av matvarer, tok fiskeriminister Per Sandberg i dag ministeren for Kinas veterinærmyndigheter, Shuping Zhi, med på omvisning på Havforskningsinstituttets forskningsstasjon på Austevoll. 

På vei fra Bergen til Austevoll var det stopp ved et av Lerøys oppdrettsanlegg. På forskningsstasjonen ble de to statsrådene og følget ønsket velkommen av havforskningsdirektør Sissel Rogne og vist rundt av stasjonsleder Torfinn Grav. Litt innsikt i ålens hemmeligheter fant det åtte personer store følget fra Kina interessant, men mest fasinert ble de over kveitene som går i kar på forskningsstasjonen. 
 
- Det er et stort potensial for eksport av norsk sjømat til Kina. Det er derfor veldig positivt at Zhi besøker Norge, og at kontakten mellom mattrygghetsmyndighetene nå gjenopptas, sier fiskeriminister Per Sandberg.