Gå til hovedinnhold

H.K.H. Kronprins Haakon åpner klimakonferanse i Bergen


kronprinsen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen skal åpne klimakonferansen i Bergen.

Fotograf: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

I april samles ledende klimaforskere i Bergen for å diskutere hvordan klimaendringer påvirker havet. Konferansen åpnes av Kronprins Haakon. 

I april er Havforskningsinstituttet vertskap for konferansen «Effects of Climate Change on the World’s Ocean», som er den femte i rekken. Klimakonferansen samler 600 eksperter fra nesten 70 land for å øke kunnskapen om hvordan klimaendringer påvirker og endrer havets økosystem, hva som står på spill og hvilke tiltak som trengs fremover.

Konferansen begynner mandag 17. april, og åpnes av H.K.H. Kronprins Haakon.

Forskningsdirektør Geir Huse leder den lokale organiseringskomiteen for «Effects of Climate Change on the World's Ocean». Han er svært glad for at Kronprinsen kommer for å åpne konferansen. 

– Det er en viktig anerkjennelse av arbeidet som blir lagt ned av klimaforskere over hele verden. Kronprinsen har et spesielt engasjement for havet, og derfor betyr det veldig mye at han tar turen til Bergen for å være med på oppstarten av denne konferansen. Det er til stor inspirasjon for organisasjonene som står bak konferansen, og ikke minst for forskerne og studentene som deltar, sier Huse.

Også havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø gleder seg over besøket fra kronprins Haakon.

– Kronprinsen har besøkt oss på HI tidligere, og vi er kjent med den store interessen han har for det som skjer langs kysten og i havet. Vi setter veldig pris på at kronprinsen også benytter anledningen til å oppdatere seg på noe av forskningen vår når han først er her. Vi får dermed trukket perspektivet fra det globale og ned til det som skjer lokalt i fjordene våre, sier Kvamstø.

kronprins Haakon trekker teiner
Sist gang Kronprins Haakon var på besøk hos Havforskningsinsituttet fikk han blant annet være med i Raet nasjonalpark for å trekke teiner i hummerreservatet. (Foto: Liv Welhaven Løchen / Havforskningsinstituttet)