Gå til hovedinnhold

HI deltar på havkonferansen i Lisboa

Dato 27. juni 2022 - 01. juli 2022
Sted Lisboa, Portugal
Nettside https://www.un.org/en/conferences/ocean2022

Innovative løsninger for en bærekraftig forvaltning av havet står i sentrum når Norge deltar på FNs havkonferanse (UNOC) i Lisboa 27. juni til 1. juli. Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø og fagdirektør Geir Lasse Taranger fra HI deltar i den norske delegasjonen.

Portugal og Kenya er vertskap for årets konferanse. Flere tusen deltakere fra myndigheter, næringsliv, forskningsmiljøer, ungdomsorganisasjoner og andre aktører er ventet til Lisboa den siste uken i juni. Målet er å gjøre opp status og mobilisere for gjennomføring av FNs bærekraftmål nummer 14 om livet i havet.

Havforskning og kunnskapsdeling går som en rød tråd gjennom programmet. Les mer om konferansen: https://www.un.org/en/conferences/ocean2022

Direktør Nils Gunnar Kvamstø og forskningskoordinator Nikolaos Nikolioudakis deltar i et side-arrangement i regi av EAF Nansenprogrammet 29. juni. Se program og mer informasjon (pdf). 

EAF-Nansenprogrammet er et samarbeid mellom HI, Norad og FAO og har som mål å fremme bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og bedre beskyttelse av det marine miljøet. Programmet er utnevnt av IOC som en offisiell del av FNs havtiår.

Se også regjeringens nettsider: Norge deltar på havkonferansen i Lisboa - regjeringen.no