Gå til hovedinnhold

HI på Arendalsuka 2022: En havnasjon som sluttet å spise fisk - slem myte eller flau sannhet


fiskemiddag
Fotograf: Eivind Senneset / Havforskningsinstituttet
Dato 16. august 2022 09:00 - 10:00
Sted Vision of the Fjords
Nettside Les mer:

Havforskningsinstituttet er på plass under Arendalsuka 2022.

Norge kaller seg havnasjon, men likevel utgjør fisk og sjømat en brøkdel av vårt matinntak. Hva må til for å få mat fra havet tilbake på tallerkenen, og hvilke uutnyttede ressurser ligger under overflaten? Havforskning, kokkekunst og næringen selv møtes til debatt om fremtidens meny. Kan bærekraft og norske ganer forenes?

Medvirkende i debatten:

  • Geir Ove Ystmark, administrerende direktør, Sjømat Norge
  • Monica Sanden, forskningsleder, Havforskningsinstituttet
  • Nicolai Ellitsgaard Pedersen, Head chef, Under Lindesnes
  • Alexandra Krage Angell, daglig leder, Matarena AS