Gå til hovedinnhold

Verdens fremste haveksperter samles i Bergen på nye Hotel Norge


Hotel Norge Eksteriør uten skilt Design by Concrete Architects and MIR (2)

Nyrenoverte Hotel Norge by Scandic. Illustrasjon: Hotel Norge by Scandic

20. – 21.november arrangerer Havforskningsinstituttet regjeringens forskerkonferanse for G7-landene. 150 av verdens ledende haveksperter møtes på nye Hotel Norge i hjertet av havbyen Bergen, og konferansen får tittelen «Science for Ocean Actions».

Det er nå bestemt at den prestisjefylte forskerkonferansen finner sted på det nyrenoverte Hotel Norge by Scandic i hjertet av Bergen, 20.-21. november 2018.

Samles i den marine hovedstaden

Tidligere denne måneden presenterte statsminister Erna Solberg Norges globale havsatsning for G7-landenes stats- og regjeringssjefer. Satsingen omfatter blant annet opprettelsen av et internasjonalt høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi, 280 millioner kroner til bekjempelse av marin forsøpling og forskerkonferansen som arrangeres i Bergen til høsten.

Vidar Helgesen leder arbeidet med regjeringens havpanel, og han har uttalt at de tenkte raskt på Bergen når det ble kjent at forskerkonferansen skulle arrangeres i Norge.

Hovedtemaet for konferansen er marine ressurser, både forvaltning av dem og teknologier og løsninger som kan sikre både bærekraft og verdiskapning.

Norge tar lederrolle for havforvaltning

Da nyheten om at HI skal være vertskap for den internasjonale samlingen kom sa havforskningsdirektør Sissel Rogne:

– Statsminister Erna Solberg har tatt en global lederrolle i forvaltningen av verdenshavene. Havforskningsinstituttet er glad og stolt over å stå som vertskap for konferansen som innleder dette viktige arbeidet.

I havpanelet til statsministeren er det invitert med 12 land. Det er forskere fra disse landene og fra G7-landene som skal komme til Bergen senhøstes.