Gå til hovedinnhold

Video om flyndresnurrevad går viralt


flyndrecrsssMlogov222

Slår an i Asia

For to år siden laget forsker Olafur Arnar Ingolfsson en video om forsøkene på å forbedre fangsten av flyndre med snurrevad. Etter nyttår har visningene av videoen på YouTube gått «gjennom taket». 

Olafur pleier innimellom å redigere sammen videoer av arbeidet sitt som forsker ved Havforskningsinstituttets fangstavdeling, siden han fester Gopro-kameraer på det aller meste han setter i sjøen i arbeidet med å forbedre ulike fangstredskaper. Han har laget flere andre videoer som også ligger ute på instituttets YouTube-kanal, men ingen av dem er i nærheten av å være like populære.

100.000 ganger ble denne videoen spilt av i april måned. Hittil i år (tidlig i mai) er den avspilt nesten 300.000 ganger. Mens den bare hadde drøyt 30.000 visninger frem til årsskiftet.

Selv mener Olafur videoen burde vært enda mer populær.

– Jeg forstår ikke hvorfor resten av jordens befolkning ikke er like interessert, sier han.
 
Nå kan ikke disse tallene konkurrere med de store globale Youtube-hitene som gjerne kommer opp i millioner. Men for å være en ganske lang video som tematisk er noe på siden – i hvert fall når det er snakk om virale YouTube-videoer – er dette svært hyggelige tall.

Thailand, Indonesia, India, Brasil og Malaysia topper seerstatistikken. Det er noe merkelig, siden videoen er tekstet på norsk. Del 2 om flyndresnurrevad har ikke hatt samme suksess – til nå i hvert fall.

De øvrige knapt 270 videoene på Havforskningens YouTube-kanal er til sammen sett 34 000 ganger hittil i år. 

Havforskningsinstituttets YouTube-kanal finner du her.

Les mer om prosjektet Fangstkontroll i snurrevad.

Olafur Arnar Ingolfsson (Foto: Erlend A Lorentzen / Havforskningsinstituttet)