Forskningsskip ble kinolerret

 • 20200929_Utekino_DSC_4633.jpg
  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskingsinstituttet
 • 20200929_Utekino_DSC_4576.jpg

  Direktør Sissel Rogne (t.v.) og ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen hadde kledd seg for været.

  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskingsinstituttet
 • 20200929_Utekino_DSC_4622.jpg

  Havforskningsdirektør Sissel Rogne åpnet utekinoen som ble avholdt på Nykirkekaien.

  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskingsinstituttet
 • 20200929_Utekino_DSC_4682.jpg

  Kaptein på «Dr. Fridtjof Nansen» Tommy Steffensen, festivalleder for BIFF Tor Fosse og havforskningsdirektør Sissel Rogne var storfornøyde med oppmøtet på høstens utekino.

  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet
 • 20200929_Utekino_DSC_4661.jpg

  Forsker Bjarte Bogstad var en av de mange som møtte opp. Arrangementet hadde plass til 200 stykker og var utsolgt på forhånd.

  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet
 • 20200929_Utekino_DSC_4560.jpg

  Vanligvis er mannskapet på «Dr. Fridtjof Nansen» på tokt utenfor kysten av Afrika. Denne uken hjalp de til å rigge til den første utekinoen på et forskningsskip HI noen sinne har arrangert. Her med kaptein Tommy Steffensen.

  Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet

I anledning Havforskningsinstituttets 120-årsjubileum, FNs havforskningstiår, Bergen 950 år og BIFFs Klimafestival, ble Bergens befolkning tirsdag kveld invitert på en filmvisning uten like. 

I typisk bergensvær ble dokumentarfilmen Our Oceans: A Journey of Discovery vist frem på Nykirkekaien, med det avanserte og bereiste forskingsskipet «Dr. Fridtjof Nansen» som lerret.

«Dr. Fridtjof Nansen» eies av Norad og driftes av Havforskningsinstituttet. Det går til vanlig på forsknings- og opplæringstokt i utviklingsland, men ligger nå til kai i Bergen på grunn av koronapandemien. Derfor var det kjærkomment å kunne bruke aktersdekket på skipet til å vise en sterk og aktuell dokumentarfilm.

Our Oceans følger en gruppe forskere, dykkere og fotografer som legger ut på en ekspedisjon langs Sør-Afrikas kyst for å dokumentere det fantastiske mangfoldet av liv og identifisere truslene som disse skjøre økosystemene nå står overfor. 

Filmen viser hvordan forsøpling, forurensning og rovdrift på naturressurser er i ferd med å gjøre uopprettelig skade på livet i havet – en ødeleggelse som til syvende og sist vil slå tilbake på oss selv. 

Havforskningsdirektør Sissel Rogne innledet filmvisningen, med Bergens ordfører Marte Mjøs Persen som prominent gjest.

Les mer om filmen på BIFFs nettsider.