Gå til hovedinnhold

Fremtidens mat kommer fra havet


Fremtidens mat kommer fra havet
Dato 21. august 2019 09:00 - 11:00
Sted Scandic Nidelven, Trondheim

Mange snakker om mer mat fra havet, men hvordan skal vi få det til?

Havforskningsinstituttet har sett på hvilke muligheter vi har for å produsere både sjømat og annen biomasse langs den lange og spennende kystlinjen vår. Hovedbudskapet er at vi må gå lavere ned i næringskjeden. Dette vil først og fremst si at vi må vurdere dyrking av tang og tare, blåskjell og andre organismer som lever av å filtrere havet. For å lykkes er det mange utfordringer. På dette frokostmøtet får du dypere innsikt i hvordan vi sammen kan få til nye, bærekraftige og lønnsomme løsninger.

På programmet:

  • Hvordan kan Norge bidra med mer mat fra havet – forskningsdirektør Karin Kroon Boxaspen

  • Trang til tang? Både fisk og folk kan spise mer skjell og tang – seniorforsker Tore Strohmeier

  • Fisk er mer enn laks! Også i akvakultur – seniorforsker Birgitta Norberg

    Pause med smakebiter fra havet

  • Ny æra med marine fôrmidler – forskningssjef Erik-Jan Lock

Meld deg på her

Velkommen!


Du kan også besøke oss på vår stand nr. A-130 som er en del av Forskningstoret på messeområdet.

Les mer om programmet under Aqua Nor.