Gå til hovedinnhold

Pop-up-forskningsfestival: HI på Havrommet

foto av unger som putter hendene oppi akvariebolle på stand

Her fra et liknende arrangement på forskningstorg i Arendal.

Fotograf: Espen Bierud / HI
Dato 30. oktober 2021 12:00 - 14:00
Sted Havrommet, Munkebryggen i Bergen

Opplev smakebiter fra Havforskningen!

Vi gleder oss over å endelig kunne møte publikum igjen! Derfor tromler vi sammen en pop-up-forskningsfestival på Havrommet i Bergen, samtidig som Bondens marked.

Her kan du:

møte norges giftigste fisk

Møt fjesingen og den nye og enda giftigere lillebroren fra sørlige farvann: dvergfjesingen! (riktignok i opptinte utgaver) Forsker Anders Jelmert viser hvor du absolutt ikke må ta på fiskene.

foto av forsker Anders Jelmert i fjæra
Havforsker Anders Jelmert elsker å ta folk med ut i det blå element - metaforisk og bokstavelig. (Foto: Liv Eva Kirkesæther / HI)

Giftpiggen til en dvergfjesing.jpg

Giftig dvergfjesing funnet på Sørlandet: Dette vet vi om arten

I Mandal har den giftige, lille dvergfjesingen dukket opp på flere strender. – Det er første gang vi har hørt at arten er funnet på så grunt vann i Norge, sier HI-forsker Otte Bjelland.

komme om bord i vårt minste forskningsfartøy "Hans Brattström" og hilse på kapteinen

foto av skipet Hans Brattström i Hardangerfjorden
Fartøyet går ofte inn i Hardangerfjorden for å måle salt og temperatur i fjorddypet. (Foto: Christine Fagerbakke / HI)

smake "fast food" fra fjæra

Havforsker Arne Duinker og mesterkokk Hanne "På Høyden" Frosta viser deg buffeten som vi praktisk talt vasser i her til lands. Vi lover gode smakebiter!

foto av Arne Duinker med tareklase i fjæra
Her underviser Arne lærerstudenter i mat og helse fra Høgskulen på Vestlandet. Har du smakt crispy tare? (Foto: Erlend A. Lorentzen / HI)

lære hvordan fisk ser ut inni - og likheten til menneskekroppen

Forsker Øystein Sæle viser deg hjerte og lever i sitt fiske-anatomikurs

foto av forsker Øystein Sæle på en båt med en sei
Slik ser en sei ut på utsiden - men forsker Øystein Sæle vil også vise deg innsiden. (Foto: Erlend A. Lorentzen / HI)

smake på insekter – de kan nemlig bli mat for oppdrettslaks i fremtiden

Vår larve-stjerne Nina Liland (aka @forskernina ) har med seg de kravlende småkrypene som kan bli fremtidens mat - både for folk og fisk. Tør du smake?

forsker Nina Liland holder opp en melbille
Melbiller er en av artene Nina Liland "oppdretter". (Foto: Torhild Dahl / HI)