Gå til hovedinnhold

Miniseminar om jod og stoffskifte


HI 041753 (1)
Dato 23. juni 2022 12:30 - 15:00
Sted UiB -Auditorium 4, BB-bygget, Jonas Lies vei 91
Nettside Meld deg på her

I forbindelse med Synnøve Næss sin disputas av doktorgraden med tittel Maternal and infant iodine nutrition and thyroid function - A cohort study of pregnant and postpartum women and their infants in Norway arrangerer Havforskningsinstituttet og Universitetet i Bergen et miniseminar på siste nytt innen jodforskning.

Synnøve Næss
Synnøve Næss disputerer for doktorgraden sin. 

Det siste innen internasjonal forskning på jod og stoffskifte 

Jod er et essensielt sporstoff som er viktig for produksjon av stoffskiftehormoner. Flere studier har vist at det er mild til moderat jodmangel i Norge. I dette miniseminaret med tittel Iodine Nutrition and Thyroid Function skal vi få en oppdatering på det siste innen norsk jodforskning fra professor Sigrun Henjum, samt en oppdatering fra arbeidet hun har ledet med nytte- og risikovurderingen av å tilsette jod i salt fra Vitenskapskomitten for mat og miljø (VKM). 

Professor Bjørn Olav Åsvold vil gi oss en oversikt over epidemiologi og stoffskifteforstyrrelser inkludert sammenheng med jodstatus. Videre kommer professor Sheila Skeaff og skal snakke om jodberiket salt og dets bidrag til jodinntak med erfaringer fra New Zealand.

Dette blir en spennende og høyt relevant oppdatering på jodernæring. De inviterte foredragsholderene er alle internasjonale eksperter innen sine fagfelt. Les mer om foredragsholderene og programmet under. 

Seminaret er gratis og åpent for alle. Det blir også gratis lunsj. 

Meld deg på her. 

 

Program: 

seminar