Gå til hovedinnhold

Juli

Resultat: (13)Vannspruten står når håbrannens hale slår kraftig mot vannen. Halen stikker opp av vannet og er imponerende.

Satellittmerkar håbrann: – Vi har enorm respekt for den munnen

02.08.2023

Årets haisommar er langt frå over.bilde av sild og makrell inni en trål under vann

Økosystemtoktet: Betydelig større makrell lenger nord – og rognkjeks nærmest overalt

27.07.2023

Gunstige vær- og vindforhold har ført til god framdrift og effektiv tråling for «Eros» og «Vendla».Dame som får servert blåskjell.

Derfor skal du følge skjellvarselet før du plukker mat i fjæren

24.07.2023

Følger du ikke varselet kan du risikere både dårlig mage og lammelser.Ein mann står på dekk av KV Bergen. Han har på seg hjelm og redningsvest og smiler breitt til kamera. I handa har han eit satellittmerke.

Tida var i ferd med å renne ut – så kom redninga

20.07.2023

12 dagar etter at merket først losna, fiska KV «Bergen» satellittmerket vårt opp av bølgjene i Nordsjøen.En mann med kjeledress og hvit hjelm står på dekket av et forskningsfartøy. I bakgrunnen er åpent hav og horisont.

Første del av makrell-økosystemtoktet går nå mot slutten

19.07.2023

Første del av makrell-økosystemtoktet avsluttes onsdag i Tromsø.Mange sjørøyer som svømmer i en grunn elv. Både elvebunnen og vannoverflaten er tydelige.

Granskar korleis «veteranrøya» reagerer på lakselus

17.07.2023

For første gang skal vaksen sjørøye med radiosendar fortelje kva som skjer med fisken når lakselusa bit seg fastEn person fisker fra en robåt som ligger på sjøen. I horisonten ser en noen holmer, og på den siste av dem står et fyr.

Milliondryss til folkeforsking – slik vert du ein Kysthjelpar med nokre få klikk

12.07.2023

Alle kan verte ein kysthjelpar – alt du treng er å ha augo og telefonen din med deg.To menn i arbeidsklær sorterer fisk.

Økosystemtoktet: Slik har første uken gått

11.07.2023

Fartøy fra fire ulike nasjoner er nå ute på årets makrell-økosystemtokt.Dame og mann står på i stranden foran en østerspoll.

Havforskerne har laget sitt eget feltlaboratorium for blåskjell på Bømlo

07.07.2023

I en nedlagt østerspoll på Vestlandet leter de etter svar på hvordan den dødelige sykdommen marteiliose utvikler seg i skjell.foto av liten fisk på målebrett

Slår alarm om torsken på Skagerrakkysten og i Oslofjorden

05.07.2023

Men HI mener det er mulig å snu situasjonen.Ung kvinne i kjeledress lener seg over rekka og slipper hummer ned i mørkeblå sjø

Langt meir hummar i fredingsområdet enn utanfor

05.07.2023

Etter fire år med freding har bestanden auka. Hummaren har også blitt større.  Tre personar smiler mot kameraet. Dei har alle på seg solbriller og redningsvest. Personen i midten held opp eit lite satellittmerke, som han viser til kamerat.

Fjorårets første brugdemerke er funne: – Nesten for godt til å vere sant

04.07.2023

Antonia Klöcker kunne puste letta ut då første satellittmerke frå i fjor dukka opp att. No er doktorgrada redda.bilde av folk i en båt

Økosystemtoktet i Norskehavet startar

04.07.2023

I fem veker skal havforskarar frå fire nasjonar kartlegge makrell, sild, kolmule, rognkjeks, plankton, sjøpattedyr, havmiljø og meire til.