Gå til hovedinnhold

Brosjyrer

Her finner du en oversikt over instituttets publiserte brosjyrer.

Resultat: (8)

expected string or buffer

Hav er meir enn vatn

Boka inngår i Havforskningsinstituttets formidlingsprosjekt «Hav er meir enn vatn»

expected string or buffer

Havforskingsinstituttet 2020–2021

Brosjyren viser smakebitar frå det allsidige og spennande arbeidet på Havforskingsinstituttet i 2020–2021.

expected string or buffer

Havets skumleste

Mange forbinder haier med lumske ryggfinner som glir gjennom vannflaten i fjerne strøk, men vi finner også haier i norske farvann. 17–18 forskjellige arter er registrert, men ingen av dem har mennesker på menyen.

expected string or buffer

Nytt bygg – ny marin akse i Bergen

Havet er viktig for Norge, og for Bergen. Til stor glede har regjeringen kunngjort at Bergen skal få et nytt, funksjonelt og fremtidsrettet bygg for forskning og forvaltning av havet. Det nye bygget skal huse Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet, og vil gi et viktig løft til den nasjonale satsingen på utviklingen av havet.

expected string or buffer

Krafttak for kysttorsken

Ytre Oslofjord har store naturverdier som det er viktig å sikre for kommende generasjoner, herunder flere fiskebestander som er sterkt redusert de siste årene. Dette er bakgrunnen for prosjektet "Krafttak for kysttorsken" som startet i 2017 – Et unikt samarbeid i Færder og Ytre Hvaler nasjonalparker.

expected string or buffer

Historier om og fra havforskningen

Erlend Moksness og Odd Nakken har samlet Havforskningsinstituttets spennende aktiviteter opp gjennom tidene i heftet "Historier om og fra havforskningen" - gammelt og nytt, nasjonalt og globalt, folk og fisk, kyst og hav. Her finner du litt om tiden før 1900, om utviklingen av havforskningens institusjonelle rammer, organisasjonen, faglig fokus, nyvinninger og internasjonalt samarbeid.

expected string or buffer

Torskeutklekningens historikk

Didrik S. Danielssen, Aadne Sollie og Stein Tveite har oppsummert arbeidet med torskeutklekning i Flødevigen fra dens spede begynnelse rundt 1880 fram til avslutningen i 1971. Dette er samlet i heftet "Torskeutklekningens historikk – Flødevigen" som du kan lese her.

expected string or buffer

Fartøyene og mennene som ga dem navn

Store deler av Havforskningsinstituttets forskning er basert på observasjoner og målinger til havs og langs kysten. Dette krever forskningsfartøy. Både i dag og i tidligere tider har omfanget av feltobservasjoner gitt norsk havforskning en spesiell styrke. Denne brosjyren viser instituttets fartøyflåte fra 1900 til 2008 og beskriver også mennene som ga fartøyene navn.