Gå til hovedinnhold

Klargjør over 40.000 engangshansker


DSC 2620

Seksjonssjef for fartøylaboratorier og prøvemottak Tilo Eichler og havforskningsdirektør Sissel Rogne pakker hansker som kan leveres til Helse Bergen når det trengs.

Fotograf: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet

Instituttet er klare for å levere smittevernutstyr til helsevesenet når det trengs.

Helse Bergen har gått ut med ønske om smittevernutstyr fra alle bedrifter og instiutter som kan bidra. I forrige uke oversendte Havforskningsinstituttet en fullstendig liste over smittevernutstyret som vi bruker i laboratoriene, som nå er en del av en nødpakke helsevesenet har i bakhånd.

– Arbeidet vi gjør på Havforskningsinstituttet er viktig, men i disse tider er helsevesenet mye viktigere. Selvfølgelig bidrar vi med det vi kan, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.

Blant smittevernutstyret fra forskningsstasjonene og laboratoriene i og rundt Bergen finnes over 40.000 engangshansker. I tillegg er det registrert diverse antall skotrekk, munnbind, åndedrettsvern, sprit og smittefrakker.


 

Sissel Rogne

Jobber med å holde viktige hjul i gang på HI

– Vi har flere samfunnskritiske funksjoner som vi må dekke så godt som mulig, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.

sebrafisk1.jpg

Det er ikke alle jobber som kan gjøres hjemme

Arna sørger for at sebrafiskene får både mat og stell når store deler av HI har hjemmekontor.

Skipper Tommy Steffensen i Agadir 2.jpg

«Dr. Fridtjof Nansen» returnerer til Norge

Forskningsfartøyet som til vanlig er på tokt i Afrika og Asia, er nå på vei hjem til Bergen på grunn av korona-krisen. Det blir store endringer i toktprogrammene også for de andre skipene våre.