Gå til hovedinnhold

Nyheter

Tema: Overvåkning av sjømat Fjern filter

Resultat: (76) Viser 61 - 76



HI 048442

Har igjen undersøkt oppdrettsfisk for uønskte stoff

18.08.2020

Forskarane fann ingen overskridingar av EU sine grenseverdiar.



vibrio

Badetemperaturane stig: Forskarane ser etter kjøtetande bakteriar

06.07.2020

Også Vibrio set pris på lunkent badevatn. No brukar forskarane blåskjel som «bakterie-spion».



MX0B9491

Fiskeri- og sjømatministeren besøkte HI i Bergen

03.07.2020

Her analyserer han én av våre 13 000 årlige prøver av norsk oppdrettsfisk.



blr fisk 2

Har kartlagt miljøgifter i tre nye fiskeslag

26.06.2020

Forskarar har for første gong kartlagt innhald av miljøgifter i norsk breiflabb, lyr og raudspette. Ingen av fiskane hadde nivå av framandstoff over grenseverdiane i fileten.



Fisk i fiskebutikk helgeskodvin nifes 027

God kvalitet på importert sjømat

03.06.2020

Sjømat som ble importert til Norge i 2019 hadde god kvalitet og få overskridelser, viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har gjort på oppdrag for Mattilsynet.



HI 045616

Lite tungmetaller i fiskekaker og fiskepinner

16.04.2020

Det er lave nivå av tungmetaller i prosesserte fiskeprodukter, viser en ny studie.



HI 043312

Lite fremmedstoffer i snabeluer og vanlig uer

06.04.2020

Både snabeluer og vanlig uer har lave nivå av tungmetaller og organiske miljøgifter. Det viser en stor undersøkelse gjort over tre år.



omega3

Kan omega 3 beskytte mot sykdom?

02.04.2020

– Det er dokumentert at omega 3-fettsyrer motvirker plutselig hjertesvikt. Andre påstander skal du ta med en klype salt, sier ernæringsforsker Livar Frøyland.




20200318 Prøvemottak DSC 2566

Analyserer alt fra fisk til hermetikk

26.03.2020

Prøvemottaket til Havforskningsinstituttet er åpent året rundt – også i pandemitider.



kveitefiske

Lite miljøgifter i kveite langs kysten av Trøndelag og Nordland

05.12.2019

Forskere fant mye lavere nivåer av kvikksølv og organiske miljøgifter i kveite fra kysten av Trøndelag og Nordland enn fra området som er stengt for kveitefiske i ytre Sklinnadjupet i Norskehavet.



Blåskjell UWPHOTO 2009 (35)

Trygt å ete norske skjel

19.11.2019

Éin av åtte flatøsters, to av tre oskjel og éin prøve av kongsnigel hadde kadmium over grenseverdien. Elles var tilstanden god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.



illustrasjon av Fedje u-båten og en fisker som drar opp en havteine.

Fedje: Sjekka krabbe og fisk for kvikksølv

14.10.2019

Fann auka nivå av kvikksølv i krabben. – Ikkje berre frå ubåten, forklarar forskar.



HI 043789

Lite uønskede stoffer i marine oljer

09.10.2019

Havforskningsinstituttet har analysert innholdet av uønskede stoffer i 10 forskjellige marine oljer som brukes i kosttilskudd. Ingen av dem oversteg grenseverdiene i Norge og EU, viser ny rapport.



HI 045094

Didrik forsker på bæsj i skjell – nå er han klar for Forsker Grand Prix

16.09.2019

Til vanlig forsker Didrik Hjertaker Grevskott på tarmbakterier i skjell. Om en liten uke bytter han ut lab med scene, som vår kandidat i Forsker Grand Prix i Bergen. 



Fisk i fiskebutikk helgeskodvin

Sjekka import-sjømat for uønskte stoff

12.08.2019

I 122 stikkprøver av importert sjømat fann havforskarane eit par overskridingar av EU sine grenseverdiar.



Fisk i fiskebutikk helgeskodvin nifes 027

God kvalitet på importert sjømat

03.09.2018

Sjømat som ble importert til Norge i 2017 hadde god kvalitet, viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har gjort på oppdrag for Mattilsynet.