Nyheter

Tema: Overvåkning av sjømat Fjern filter

Resultat: (17)

HI-043789.jpg

Lite miljøgifter i marine oljer

19.08.2020

Havforskningsinstituttet har undersøkt innholdet av miljøgifter i ti forskjellige marine oljer som selges som kosttilskudd. Det var stor variasjon i innholdet av miljøgifter, men ingen av oljene hadde nivåer som oversteg grenseverdiene i Norge og EU.

HI-048442.jpg

Har igjen undersøkt oppdrettsfisk for uønskte stoff

18.08.2020

Forskarane fann ingen overskridingar av EU sine grenseverdiar.

vibrio

Badetemperaturane stig: Forskarane ser etter kjøtetande bakteriar

06.07.2020

Også Vibrio set pris på lunkent badevatn. No brukar forskarane blåskjel som «bakterie-spion».

MX0B9491.jpg

Fiskeri- og sjømatministeren besøkte HI i Bergen

03.07.2020

Her analyserer han én av våre 13 000 årlige prøver av norsk oppdrettsfisk.

blr-fisk-2.png

Har kartlagt miljøgifter i tre nye fiskeslag

26.06.2020

Forskarar har for første gong kartlagt innhald av miljøgifter i norsk breiflabb, lyr og raudspette. Ingen av fiskane hadde nivå av framandstoff over grenseverdiane i fileten.

Fisk i fiskebutikk_helgeskodvin_nifes_027.jpg

God kvalitet på importert sjømat

03.06.2020

Sjømat som ble importert til Norge i 2019 hadde god kvalitet og få overskridelser, viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har gjort på oppdrag for Mattilsynet.

HI-045616.jpg

Lite tungmetaller i fiskekaker og fiskepinner

16.04.2020

Det er lave nivå av tungmetaller i prosesserte fiskeprodukter, viser en ny studie.

HI-043312.jpg

Lite fremmedstoffer i snabeluer og vanlig uer

06.04.2020

Både snabeluer og vanlig uer har lave nivå av tungmetaller og organiske miljøgifter. Det viser en stor undersøkelse gjort over tre år.

omega3.jpg

Kan omega 3 beskytte mot sykdom?

02.04.2020

– Det er dokumentert at omega 3-fettsyrer motvirker plutselig hjertesvikt. Andre påstander skal du ta med en klype salt, sier ernæringsforsker Livar Frøyland.

20200318_Prøvemottak_DSC_2566.jpg

Analyserer alt fra fisk til hermetikk

26.03.2020

Prøvemottaket til Havforskningsinstituttet er åpent året rundt – også i pandemitider.

C:\Users\a23389\Downloads\kveitefiske.jpg

Lite miljøgifter i kveite langs kysten av Trøndelag og Nordland

05.12.2019

Forskere fant mye lavere nivåer av kvikksølv og organiske miljøgifter i kveite fra kysten av Trøndelag og Nordland enn fra området som er stengt for kveitefiske i ytre Sklinnadjupet i Norskehavet.

C:\Users\a23389\Downloads\Blåskjell UWPHOTO 2009 (35).JPG

Trygt å ete norske skjel

19.11.2019

Éin av åtte flatøsters, to av tre oskjel og éin prøve av kongsnigel hadde kadmium over grenseverdien. Elles var tilstanden god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.

fedjecollage.png

Fedje: Sjekka krabbe og fisk for kvikksølv

14.10.2019

Fann auka nivå av kvikksølv i krabben. – Ikkje berre frå ubåten, forklarar forskar.

C:\Users\a23389\Downloads\HI-043789.jpg

Lite uønskede stoffer i marine oljer

09.10.2019

Havforskningsinstituttet har analysert innholdet av uønskede stoffer i 10 forskjellige marine oljer som brukes i kosttilskudd. Ingen av dem oversteg grenseverdiene i Norge og EU, viser ny rapport.

HI-045094.jpg

Didrik forsker på bæsj i skjell – nå er han klar for Forsker Grand Prix

16.09.2019

Til vanlig forsker Didrik Hjertaker Grevskott på tarmbakterier i skjell. Om en liten uke bytter han ut lab med scene, som vår kandidat i Forsker Grand Prix i Bergen. 

Fisk-i-fiskebutikk_helgeskodvin.jpg

Sjekka import-sjømat for uønskte stoff

12.08.2019

I 122 stikkprøver av importert sjømat fann havforskarane eit par overskridingar av EU sine grenseverdiar.

C:\Users\vna\Desktop\Fisk i fiskebutikk_helgeskodvin_nifes_027.jpg

God kvalitet på importert sjømat

03.09.2018

Sjømat som ble importert til Norge i 2017 hadde god kvalitet, viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har gjort på oppdrag for Mattilsynet.