Nyheter

Tema: Overvåkning av sjømat Fjern filter

Resultat: (6)

C:\Users\a23389\Downloads\Blåskjell UWPHOTO 2009 (35).JPG

Trygt å ete norske skjel

19.11.2019

Éin av åtte flatøsters, to av tre oskjel og éin prøve av kongsnigel hadde kadmium over grenseverdien. Elles var tilstanden god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.

fedjecollage.png

Fedje: Sjekka krabbe og fisk for kvikksølv

14.10.2019

Fann auka nivå av kvikksølv i krabben. – Ikkje berre frå ubåten, forklarar forskar.

C:\Users\a23389\Downloads\HI-043789.jpg

Lite uønskede stoffer i marine oljer

09.10.2019

Havforskningsinstituttet har analysert innholdet av uønskede stoffer i 10 forskjellige marine oljer som brukes i kosttilskudd. Ingen av dem oversteg grenseverdiene i Norge og EU, viser ny rapport.

HI-045094.jpg

Didrik forsker på bæsj i skjell – nå er han klar for Forsker Grand Prix

16.09.2019

Til vanlig forsker Didrik Hjertaker Grevskott på tarmbakterier i skjell. Om en liten uke bytter han ut lab med scene, som vår kandidat i Forsker Grand Prix i Bergen. 

Fisk-i-fiskebutikk_helgeskodvin.jpg

Sjekka import-sjømat for uønskte stoff

12.08.2019

I 122 stikkprøver av importert sjømat fann havforskarane eit par overskridingar av EU sine grenseverdiar.

C:\Users\vna\Desktop\Fisk i fiskebutikk_helgeskodvin_nifes_027.jpg

God kvalitet på importert sjømat

03.09.2018

Sjømat som ble importert til Norge i 2017 hadde god kvalitet, viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har gjort på oppdrag for Mattilsynet.