Det viser en fersk undersøkelse av ti forskjellige marine oljer, som brukes som kosttilskudd. De aller fleste var under grenseverdiene til Norge og EU, men én olje laget av havmus og laks var over.
Høgvyrde Kronprins Haakon gjekk tysdag om bord på «Dr. Fridtjof Nansen» for å ønske mannskapet hell og lykke. Snart set forskingsfartøyet igjen baugen mot eksotiske farvatn.
Kronikk i High North News, 1. september: Barentshavet er vårt store matfat. Klimaendringer og økt olje- og gassproduksjon kan øke forurensningen i havområdet. Det betyr at vi må følge nøye med.
18 havbruksselskaper, leverandørbedrifter og forskningsinstitusjoner går sammen om et felles krafttak for å gjøre bærekraftig havbruk til havs mulig. HI vil fokusere på laksens biologi.
Erklæringa kjem frå deltakarane på det første Rundesymposiet: aktørar frå akademia, næringsliv, organisasjonar og styresmakter med særleg interesse for havet.
Kronikk i Nordnorsk debatt: Onsdag 18. august la «Johan Hjort» fra kai i Kirkenes med kurs mot Kong Karls land nord i Barentshavet. Dermed var det årlige økosystemtoktet i gang, for 17. år på rad.
Lurer du på hvor mye jod det er i sushi, eller hvor mye jod du får av maten du spiser til daglig? Nå søker forskere deltakere til en ny studie som skal finne ut av nettopp dette.
Nye resultater viser at triploid laks i oppdrettsanlegg oftere er avmagret, har redusert overlevelse og har flere individ som ikke holder mål ved slakt sammenlignet med vanlig oppdrettslaks.
I en ny studie så forskere at økt inntak av mager fisk reduserte sannsynligheten for å få diabetes type 2 med 29 prosent. For overvektige var sannsynligheten redusert med 39 prosent.
Også i år treffer du oss på Forskningstorget på Aqua Nor i Trondheim 24.-27. august. I tillegg arrangerer vi det årlige Fiskevelferdsseminaret sammen med Veterinærinstituttet under messen.